Egy közülünk – kezdeményezés a megszületendő életekért

Az Egyház tanítása szerint az emberi élet a fogantatással kezdődik, ezzel a gondolattal összhangban indult útjára 2012 április 1-én az Egy közülünk európai polgári kezdeményezés, melyen keresztül összesen 1 742 156 európai – ebből 46 490 magyar – állampolgár állt ki a megszületendő életek mellett. A kezdeményezés célja az emberi élet értékének elismerése uniós szinten, továbbá minden, emberi embrió elpusztításával járó tevékenység EU-s támogatásának beszüntetése.

A kezdeményezés nemcsak az aláírásokról szólt, lehetőséget biztosított az embereknek, hogy hallassák hangjukat a megfogant életek védelmében. Itthon és Európa más tájain is tabuként kezeljük az abortusz kérdéskörét, holott hazánkban naponta nagyjából száz megfogant magzatot vetetnek el. A jelenség túlmutat az egészségügyi és egyéni problémákon, az egész társadalmat érintő képről van szó, amelyben mindenkinek megvan a maga felelőssége.

A kezdeményezés további eredményeként kialakult egy olyan nemzetközi hálózat, amin keresztül az állampolgárok reagálhatnak a családokat vagy a megszületendő életeket veszélyeztető nemzetközi indítványokra. Az egy közülünk facebook oldalon és e-mailkampányokon keresztül léptünk többször kapcsolatba a képviselőinkkel, hogy véleményünket kifejezzük egy-egy döntés előtt: mint például a 12 évesek abortuszjogát hirdető Estrela-jelentés ellen vagy a gyermek-eutanáziát bevezető, belga királynak címzett levélben, melyet több mint 200 000-en írtak alá. Gyermekeink jövője érdekében elengedhetetlen, hogy aktívan részt vegyünk az Egyházunk életében, és bátran kell értékrendünket közvetítenünk közvetlen és távolabbi környezetünk felé. Az Egy közülünk egy kis morzsa, amin keresztül Isten országát építhetjük itt a Földön.

Frivaldszky Edit
+36 20 530 40 51
Együtt az Életért
Közhasznú Egyesület
www.egyuttazeletert.hu
www.egykozulunk.hu