Zarándoklat Mariazellbe és Salzburgba: 2013. szeptember 23-26

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban. Érkezés a délutáni órákban a Salzkammerguti tóvidékhez. Déli pihenő Schlierbachban, a ciszterci kolostor megtekintése, szerzetesi sajtkóstoló. Továbbutazás a Mondsee-tóhoz. A tó nevét viselő városkában szabadidő. Ezután a szállás elfoglalása Salzburg környékén. Első este nincs vacsora!

2. nap: Egész napos ismerkedés Salzburg városával (Mirabell park, Mozart szülőháza, Getreidegasse, Festspielhaus, székesegyház, vár). Délután látogatás a Hellbrunni-kastélyba, mely vizijátékairól nevezetes. Szállás, vacsora Salzburg környékén.

3. nap: Németországba a Bajor tartomány déli részében található Berchtesgadenbe kirándulunk. Berchtesgadent a Bajor Alpok legfestőibb hegyei a Wattzman és a Jenner veszik körül. Elsőként a Sasfészket (Kehlsteinhaus) tekintjük meg. Az épület az Obersalzbergen 1834 m magasan található, amelyet speciális helyi autóbusszal és a ház alatt a hegy belsejében kialakított lifttel közelítünk meg. A házból és a teraszokról csodálatos panoráma nyílik a Königsee-re a Nemzeti Parkra és az Alpok hegycsúcsaira, valamint a távoli Salzburgra. Délután látogatás Bad Ischlben, ahol 1849 és 1914 között Ferenc József hivatalos nyári rezidenciája volt, sőt Erzsébet hercegnővel való eljegyzésére is itt került sor 1853-ban, és a császár születésnapját is rendszeresen itt ünnepelték. Megálló Hallstattban, városnézés: főtér, katolikus templom két szárnyasoltárral, csontház. Délután utazás Mariazellbe. Szállás, vacsora Mariazellben.

4. nap: Mariazellben szentmise, délelőtt szabad program. Délután utazás Reichenau an der Rax-ba, amely az Osztrák-Magyar Monarchia előkelő fürdőhelye volt. Habsburg Ottó 1912-ben Reichenau an der Rax közelében a Wartholz villában született. Innen utazás hazáig, érkezés az esti órákban.

Jelentkezni augusztus 18-ig lehet a plébánián.

Related Posts